Животівкська гімназія, Вінницького району, Вінницької області
Оратівська громада, Вінницька область
Освітній портал оратівського району Підписатися на новини
04 Травня 2024 р

Акція "16 днів проти насильства"

        У нашій гімназії за час акції «16 днів проти насильства» проведено багато годин спілкування з тем гендерної рівності “Ми – різні, але ми – рівні”.

       У 1-4 класах переглянули відеоролик "Як зрозуміти іншого " ( корисні підказки).

        У 6-7класах проведено виховну годину на тему " Види насильства та як його уникнути!". Учні були ознайомлені з видами насильства, переглянули відео "Як діяти якщо стали свідком або жертвою насильства", У 9 класі  проведено виховну годину "Ми проти насильства!". Учні дізналися про види насильства, визначили правила як запобігти насильству.

        З учнями 7,9 класів проведено ряд бесід, присвячених вирішенню конфліктів, запобіганню торгівлі людьми та протистоянню насильству над дітьми з боку дорослих. Переглянули відеомеседж «Безпека дітей в інтернеті»

      З нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю діти переглянули відеоролики про людей з обмеженими можливостями, дізнались про життя Ніка Вуйчича, та його ставлення до своєї хвороби.

       До Міжнародного дня боротьби за ліквідацію рабства старшокласники обговорили обставини та причини через які людина може потрапити в рабство, та стати жертвою торгівлі людьми. Відбулась демонстрація фільму “Життя на продаж”.

       До міжнародного Дня прав людини вчитель історії Вишталюк О.П.. провів у 9 класі урок «Права та обов’язки українських підлітків».

На загальних зборах батьків  обговорили питання «Діти.Інтернет. Мобільний зв»язок», ознайомили батьків із пам»яткою «Безпека дітей в інтернеті», провели акцію «Ми щаслива сім»я»(спільне фото із сім»єю.)

       Мета проведення акції “16 днів без насильства” – привернення уваги учнів до проблем насильства в дитячому та учнівському колективах та протидії насильству в сім’ї. Варто пам’ятати, що кожна людина має право на життя та не повинна бути жертвою насилля.

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *