Животівкська гімназія, Вінницького району, Вінницької області
Оратівська громада, Вінницька область
Освітній портал оратівського району Підписатися на новини
19 Квітня 2024 р

Година спілкування

Толерантність врятує світ
Толерантність є однією з найкращих людських якостей. І в сучасному світі дане поняття не перестає бути актуальним. Однак сьогодні далеко не всі знають, що означає слово «толерантність»..Це – терпимість, милостливість, делікатність, прихильність до іншого. Це люб’язніть, шанобливість, дбайливість, чуйність, гнучкість, тонкість, любов… Щороку 16 листопада світ святкує Міжнародний день толерантності Саме цього дня 1995 року на 28-й Генеральній конференції ЮНЕСКО було одностайно прийнято Декларацію принципів толерантності, в якій зазначено: «Толерантність - означає повагу, сприйняття та розуміння різних культур нашого світу, форм самовираження та самовиявлення людської особистості. Формуванню толерантності сприяють знання, відкритість, спілкування та свобода думки, совісті і переконань. Крім того, толерантна людина – це та, яка впевнена у своїй позиції, вона відкрита до спілкування й до відкриттів, при цьому така особа не боїться порівняння з іншими поглядами, їй не страшна духовна конкретність.
З метою формування правильного уявлення щодо толерантної поведінки, розвивитку почуття колективізму, вміння аналізувати та приймати рішення; виховання чуйності, людяності, терпимості, небайдужості, почуття взаємодопомоги та дружнього прийняття іншої людини, учні 5-9 класів долучилися до години спілкування під гаслом «Толерантність врятує світ». Після перегляду фільму «Толерантність починається з мене», діти жваво приступили до обговорення проблеми., відповідали на питання інтерактивної вікторини.Вихованці прийшли до висновку, що толерантності потрібно вчитися з дитинства, з сім’ї та садочка.. Юна фантазія, гарячі думки, неординарні погляди прийшли до висновку , що толерантність не є вродженою рисою характеру, її потрібно плекати в собі з любов’ю та людяністю.
«Ми вчимося толерантності, щоб врятувати світ.» - таку тему ми продовжим на уроках позакласного читання, обговорюючи твір Барбари Космовської " Позолочена рибка" у 9 класі…Переконана , що уроки будуть цікавими, своєрідними, живими, нестандартними.. І ще діти зрозуміють,що у класному колективі завжди протягнуть руку допомоги в будь - якій ситуації …Це істина, на цьому і стоїмо, цим і живемо… ( учитель зарубіжної літератури Антонець В.М.)

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *