Животівкська гімназія, Вінницького району, Вінницької області
Оратівська громада, Вінницька область
Освітній портал оратівського району Підписатися на новини
26 Квітня 2024 р

Незабутні враження від екскурсії

В ході тижня правових знань учні нашої школи під керівництвом вчителя правових знань Вишталюка Олександра Петровича та Мацюк Надії Іванівни побували на екскурсії у районному суді та поліції.

  Нас привітно зустріли працівники Поліна Юріївна та Юлія Володимирівна.

  У суді учні мали можливість пройтися кабінетами, де вирішуються долі багатьох людей. Цікаво і змістовно Поліна Юріївна розповіла про специфіку роботи працівників суду. З нетерпінням очікували побувати у кабінеті судових засідань.

   Учні мали можливість влаштуватися у кріслі голови суду, прокурора, приміряти на себе суддівську мантію, навіть зайти у кабіну, де перебувають під час суду злісні порушники закону.

  А потім на учнів у відділенні поліції вже чекала Юлія Володимирівна - інспектор із ювенальної поліції Байбус Юлія Володимирівна. У просторій актовій залі прослухали навчальні лекції  «Дотримання режиму дня школяра» і «Зупинимо булінг».

  Учні активно вступали в діалог під час бесіди. Але найголовніше для школярів – це демонстрація спецзасобів захисту для поліцейського. Як позували на камеру хлопчики і дівчатка, коли Юлія Володимирівна дозволила одягнути металевий щит, наручники, поліцейську каску, потримати в руках гумовий кийок.

  Цікаво було пройтися по штраф майданчику, де знаходиться транспорт, на якому було скоєно ДТП. І знову фото біля поліцейських машин з працівниками поліції.

  Задоволені, із переповненими емоціями повернулися до школи. Після такої екскурсії в учнів суттєво змінюється уява про роботу у суді та поліції.

  Такі заходи сприяють профорієнтаційному вихованню дітей.

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *