Животівкська гімназія, Вінницького району, Вінницької області
Оратівська громада, Вінницька область
Освітній портал оратівського району Підписатися на новини
28 Березня 2024 р

Директору школи ...14 років

       З 26 вересня по 2 жовтня у школі тривав Тиждень учнівського самоврядування. Вибрано штаб шкільного самоврядування, розподілено обов’язки, складено план роботи , і всі дружно взялися керувати школою.

 2 жовтня у нашій школі  зникли справжні вчителі ,усі вони знаходились в учительській. Тим часом  командували парадом учні 8-9 класів. Вони вели уроки та самі слідкували за порядком. Цього дня у школі ані бійок, ані криків, ані біганини по коридорах. Керували навчальним закладом також діти-вони контролювали підлеглих, приймали відвідувачів. Обов’язки директора школи виконувала учениця 9 класу Жук  Анастасія. Вона не тільки проводила уроки, а і займалась організаторською роботою. «Для нас дні самоврядування- звична річ,-вважає   Настя. Я звикла до них ще коли навчалася у початкових класах. Вважаю це чудова ідея.»  Заступником  директора школи була Павловська Марія, учениця 8 класу. »Після цього дня ми починаємо розуміти, чи хочемо ми в майбутньому  стати вчителями, чи подобається нам  ця професія «,-сказала Марія.

       Таку систему, коли учні самі  проводять уроки та керують школою, ми започаткували ще 20 років тому. Ідею учнівського самоврядування розробила директор школи Довгань Т.Я. Жодних  правопорушень у ці дні не було. Діти розуміють нашу довіру до них  і намагаються нас не підвести. Ми, вчителі, зрозуміло, дуже хвилюємось. Але все завжди відбувається ,як  потрібно. Учнівське керування не завершується трагедією, а зовсім навпаки- здружує між собою школярів.

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *